2024. március 8. pénteken 18.00-kor tartok egy infóestet a képzésről, ahol mindent részletesen elmondok, és lehetőség lesz kérdezni is.

Megmutatom az online oktatási felületet és bemutatok egy gyógynövényt, úgy, ahogy a tudástárban hozzáférhető. (Műhelytitok: ilyenkor mindig egy épp aktuálisan gyűjthető növényt mutatok be, már csak ezért is érdemes meghallgatni…) 

Ha szeretnél részt venni az infóesten, vagy érdeklődsz a tudástár iránt, kérlek a jobb oldalon add meg az adataidat, hogy e-mailben küldhessek meghívót Neked, és értesítést, amikor a jelentkezést megnyitom.

A feliratkozással csak az érdeklődésedet fejezed ki, nem jár semmilyen kötelezettséggel.

A regisztrációdat visszaigazoló levelet és az előadás csatlakozási linkjét tartalmazó üzenetet keresd az e-mail fiókodban. Ha nem találod, nézd meg a promóciók, és esetleg a spam mappában is… (Ha így sincs meg, keress meg kérlek az agnes@galagonyaprogram.hu címen.)

       Az elmúlt évek során számos gyógynövényismereti – és gyűjtőtúrát vezettem, és többször felmerült az a probléma, hogy a résztvevők befoghatatlanul soknak érezték az ott elhangzó infókat.

Ebben nyilván igazuk is volt, én sem első hallásra jegyeztem meg mindezt.

Ez az igény hívta életre ezt a szolgáltatást. 

A célom vele az, hogy a terepi növényismereti túrák előtt lehetőséget adjak az érdeklődőknek, hogy megismerjék a növényeket. Úgy igazán. Kívül-belül, felismerni és felhasználni.

Az elméleti tudást aztán a tavasszal induló túra szezonban elmélyítjük terepen, hiszen csak úgy válik valós, használható tapasztalattá. 

Ha megszólított ez a lehetőség, olvass tovább a részletekért!

A tudástár tartalmi elemei

 • Jelenleg két tanfolyam érhető el, mindkettőben 60-60 gyógynövényt mutatok be. Az első modul fajlistája ITT látható, a második modulé pedig ITT.
 • 12 héten át heti 5 gyógynövény tanulmányozása (a -1: az indulás előtti hetet az elméleti alapozásra fordítjuk)     
 • prezentációval kísért videók (elméleti alapok, majd egyesével a növényekről)
 • 60 db gyógynövény legfontosabb tulajdonságainak ismertetése nyomtatható „tanulókártyákon”
 • heti egy élő zoom-os beszélgetés a hét gyógynövényeiről, kérdések megbeszélése, haladás motiválása
 • játékos önellenőrzősi lehetőség kvízekkel, feladatlapokkal
 • minden hallgató jogosult a 2024. évi túráimon 50% kedvezménnyel részt venni

Neked szól ez a képzés, ha:

 • szertnél magabiztos elméleti alapokon álló gyakorlati  növényismeretre szert tenni
 • szeretnél egy olyan házipatikát összeállítani, ami szolgálja a családod egészségét
 • szeretnél saját magad gyűjteni és / vagy termeszteni gyógyfüveket, mert tudod, hogy így biztosan kiváló minőségű növényeid lesznek
 • szeretnél eligazodni a szakirodalomban és az interneten fennálló információs áradatban
 • motivál, hogy együtt tanulhatsz hasonló érdeklődésű emberekkel

Időpont, ár, technikai infók

 • Ez a tanfolyam egy államilag regisztrált felnőttképzés, melynek elvégzéséről tanúsítványt állítok ki.
 • I. modul kezdési időpontja: 2024. március 11.
 • Az I. és a II. modul nem épül egymásra, tetszőleges sorrendben elvégezhetőek. Akár párhuamosan is végezhetők, ha tud rá elég időt szánni az ember, de én azt szoktam javasolni, hogy az egyiket a tavaszi, a másikat az őszi időszakban végezzék el, így nem túl megterhelő.
 • A tananyaghoz való hozzáférés 2024.12.31-ig áll fenn. Így a 2024. évi vegetációs időszak alatt is korlátlanul ismételhető, elmélyíthető a tudás.
 • Terepgyakorlatok kezdete: időjárástól függően, 2024. áprilistól
 • Terepgyakorlatok helyszíne: Gömörszőlős, Budapest környékén (Szentendre, Gödöllő), Dunántúl, Balaton térsége (TERMÉSZETESEN NEM KELL MINDEGYIKEN RÉSZT VENNI, AZÉRT VAN ILYEN SOK LEHETŐSÉG, HOGY MINDENKINEK LEGYEN VÁLASZTÁSI LEHETŐSÉGE)
 • Márciustól novemberig havonta lesznek teljes hétvégés workshopok is, melyeken a gyógynövénytúrákon túl részletesen foglalkozunk a feldolgozásukkal, készítmények előállításával is. (Pl. szirupok, tinktúrák, kenőcsök, szappanok készítése.) Az elméleti képzésen résztvevőknek ezekre is kedvezményes részvételi lehetőséget biztosítok.
 • Tudomásom szerint ez az egyetlen olyan gyógynövényes tanulási lehetőség jelenleg, ahol a hangsúly a terepi növényismereten van, és adott a lehetőség, hogy a teljes szezonban megtanljuk a saját élőhelyükön felismerni és begyűjteni a gyűjthető gyógyfüveket. 
 • Az online elméleti anyagok ára: 49 000 Ft (Ez 817 Ft / gyógynövény, és jogosulttá válsz a 2024. évi túráimon 50% kedvezménnyel részt venni. Szerintem ez egy elég jó ajánlat…) Részletfizetés igényelhető egyéni egyeztetés szerint.

Felnőttképzési szerződés, tanúsítvány:

A felnőttképzésről szóló 11/2020 (II.7) Korm. rendelet értelmében ez a tanfolyam felnőttképzési tevékenységnek minősül és bejelentés köteles. A Pest Megyei Kormányhivataltól kapott felnőttképzési nyilvántartási számom: B/2022/000922

A bejelentéshez szükséges megadni a személyazonosító adatokat (viselt név, születési név, születés helye és ideje, anyja neve, legmagasabb iskolai végzettsége). Ezeket az adatokat a jelentkezést követően kérem be e-mailben.

A résztvevőknek tanúsítványt állítok ki. A tanúsítvány a tanfolyamon való részvételt tanúsítja, szakképesítést és szakképzettséget nem ad. 

A felnőttképzési szerződést az ÁSZF tartalmazza. Vásárlás során felnőttképzési szerződés jön létre az ÁSZF bepipálással történő elfogadásával Szolgáltató és Képzésben Résztvevő között.

Korábbi visszajelzések:

Élő infóest extrákkal:

2024. március 8. pénteken 18.00-kor tartok egy infóestet a tudástárról, ahol mindent részletesen elmondok, és lehetőség lesz kérdezni is.

Megmutatom az online felületet és bemutatok egy gyógynövényt, úgy, ahogy a tudástárban hozzáférhető. (Műhelytitok: ilyenkor mindig egy épp aktuálisan gyűjthető növényt mutatok be, már csak ezért is érdemes meghallgatni…) 

Ha szeretnél részt venni az infóesten, vagy érdeklődsz a tudástár iránt, kérlek a jobb oldalon add meg az adataidat, hogy e-mailben küldhessek meghívót Neked, és értesítést, amikor a jelentkezést megnyitom.

A feliratkozással csak az érdeklődésedet fejezed ki, nem jár semmilyen kötelezettséggel.

A regisztrációdat visszaigazoló levelet és az előadás csatlakozási linkjét tartalmazó üzenetet keresd az e-mail fiókodban. Ha nem találod, nézd meg a promóciók, és esetleg a spam mappában is… (Ha így sincs meg, keress meg kérlek az agnes@galagonyaprogram.hu címen.)

Ki tartja a tanfolyamot?

Berczik Ágnes vagyok, biológus, fitoterapeuta, életmód tanácsadó és -terapeuta.

Már kisgyermek koromtól sokat jártuk az erdőket-mezőket a családommal, így úgymond belenőttem a természet szeretetébe.

Mostanra pedig kikristályosodott hivatásommá vált, hogy a természethez való kapcsolódást erdőfürdő programokon és a gyógynövényeken keresztül mindenkihez eljuttassam, aki nyitott rá.

Azt gondolom, hogy a boldog, kiegyensúlyozott élethez az első lépés, hogy felelősséget vállaljunk a saját egészségünkért. Ebben tudnak segíteni a gyógynövények, melyek alapvető ismerete és használata mindenki számára elsajátítható, azonnal használható tudást biztosít.

Ha pedig már csak a lehetőségre vártál, akkor...

Nem érdemes sokáig halogatni a jelentkezést, mert egy csoport 30 fős, és ez elég hamar be szokott telni. (A jelenlegi gazdasági helyzetben, valószínűleg emelkedni fog a képzés ára a következő alkalmakra. Online tanfolyami csoportok legközelebb 2024. januártól várhatók.)

Amennyiben céges számlát kérsz, kérlek keress meg az agnes@galagonyaprogram.hu címen.

KÖSZÖNÖM AZ ÉRDEKLŐDÉST!