Jelentkezés:

Nyári táborunk két alappillére a gyógynövényismeret és a gyógynövényes natúrkozmetikumok világa.

Mindkettőt a lehető leggyakorlatiasabb oldaláról közelítjük meg.

Lesz tehát gyógynövénytúra, és mini herbárium a gyűjtött növényekből, ahol lehet majd tanulni, ismételni és tervezek egy játékos vetélkedőt is növényfelismerésből. (Nem egymással kell vetélkedni, hanem mindenki a „korábbi önmagához” képest látja majd az eredményt.)

A gyűjtött növényeket fel is dolgozzuk természetesen, kerül a télire készülő házipatikába is mindenféle jóság, illetve készülnek gyógykozmetikumok is.

A natúrkozmetikumok világába Ferencz Viktória fog bevezetni minket, aki több, mint egy évtizedes tapasztalattal rendelkezik és nagyon egyedi látásmóddal kezeli ezt a kérdést. Viki előadásából mindannyian sok újdonságot tanulunk majd meg, és utána gyakorlatban is kipróbáljuk a tanultakat.

Nagy megtiszteltetés számomra, hogy Viki elfogadta a meghívásomat a táborba, hiszen Ő jelenleg nem tart ilyen programokat, így máshol nincs lehetőségünk tanulni tőle. Használjuk ki ezt a különleges alkalmat!

A tábort körülölelő erdővel való bensőséges kapcsolódást egy erdőfürdő programmal mélyítjük el, mely relaxáló, feltöltő hatása még hetekig érezhető lehet.

Tervezett program:

Péntek:

16 óra: Gyülekező

16.30-19.00 Megérkezés, kapcsolódás Az Erdővel, ráhangoló erdőfürdő program  

19.00 Vacsora

20.00 Szappankészítés bemutató, elkészül „a tábor szappanja”, ami mindig egyedi és megismételhetetlen…

Ez a nap az ismerkedésről szól, a hosszú utazás után kinyújtózunk, és lélekben is megérkezünk a helyszínre. Körbejárjuk ezt a gyönyörű birtokot, kapcsolódunk egymással és a minket körülölelő tájjal. 

Szombat:

8.00 Reggeli

9.00 – 13.00 Gyógynövénytúra ( a növények ismertetése és gyűjtése)

13.00 Ebéd

14.00-16.00 Délutáni pihenőidő 

16.00 – 19.00 Alkalmazott egészség – a zöld kozmetikumok alapjai; előadás és gyakorlat, Ferencz Viktória vezetésével

19.00 Vacsora

20.00 Igény  szerint tábortűz, beszélgetés, szabad program.

Vasárnap:

8.00 Reggeli

9.00 – 12.00 „Boszorkánykonyha” a szombaton gyűjtött gyógyfüvek feldolgozása (házipatikai szerek, gyógykozmetikumok készítése)

13.00 Ebéd

14.00 Zárókör és hazautazás

Ki tartja majd a programot?

Berczik Ágnes, biológus, fitoterapeuta.

Fő hivatásom, hogy segítsek az embereknek visszatalálni a természethez, elmélyíteni a vele való kapcsolatukat. Ehhez a gyógynövényeket, és az erdőfürdő gyakorlatait hívom segítségül. 

Elkötelezett kereső vagyok, folymatosan tanulok. Így mindig újabb kapuk nyílnak meg egy teljesebb, egészségesebb, tudatosabb élet felé. Ebben segítem azokat is, akik rövidebb-hosszabb távon velem tartanak az úton.

Ez a hétvége a gyógynövények megismerésén túl egymás megismeréséről is fog szólni és biztos vagyok benne, hogy mindannyian lélekben is gazdagabban távozunk majd a program végeztével.

Ferencz Viktória, fito- és aromaterapeuta, akupresszőr

Természetgyógyász-fitoterapeutaként végeztem 2014-ben, majd az illatok felfedezése során tett utazásom következményeként teljesítettem az aromaterapeuta végzettséghez szükséges előírásokat Hollódi Gergelynél az Aroma Botanika iskolában. Örömmel tölt el, hogy tanulhattam Gillich Pista bácsitól (fitoterápia), Hollódi Gergelytől (aromaterápia) és dr. Eőry Ajándéktól (akupresszúra). Csaknem 14 év gyakorlatom van a natúrkozmetikumok készítésében, ma már fermentált zöld kozmetikumokat készítek és szabadalmaztatok. Illóolajokkal és gyógynövényekkel végzett akupresszúra kezelést dolgoztam ki és alkalmazom sikerrel a gyakorlatban a hozzám forduló klienseknél. Szeretettel oktatok és osztom meg többek között a tudásom egy részét másokkal, hiszen mindannyian ugyanazért vagyunk ezen a világon – hogy megtanuljuk a tiszta szereteten alapuló élet művészetét.

Helyszín:

A BAGOLY-VÁR Erdészeti Erdei Iskola épp olyan, mint a mesében: egy kerek erdő közepén áll, a Varbóhoz közeli Fónagyságon. 

Ezúttal a Bükk eldugott, kevésbé ismert zeg-zugait fogjuk bejárni, élvezzük a táj szépségét, a gyógynövények gazdagságát, az erdő csendjét.

Az erdei iskolát az Északerdő Zrt. üzemelteti, melegkonyhával, és igényesen felújított szobákkal várja vendégeit.

Szállásként rendelkezésre áll 10 db saját fürdőszobás szoba, ahol 2-3 fő / szoba beosztásban fogunk elhelyezkedni.

A konyha hagyományos, és vegetáriánus étkezést tud biztosítani.

Árak:

75 000 Ft teljes ár.

65 000 Ft  aktív GalagonyaProgram tagoknak (2023. augusztusi, szeptemberi, októberi csoport, 2024. január, február, márciusi csoport, és az Életmód Klub tagok).

A csoport max létszáma: 20 fő.

A helyedet 25 000 Ft előleg befizetésével tudod biztosítani melyhez a jelentkezésedet követően díjbekérőt küldök.

(Lemondás esetén az előleget nem áll módomban visszautalni, de a részvétel átruházható másra.)

A részvételi díj fennmaradó részét igény szerint a tábor előtti héten átutalással, vagy a helyszínen készpénzben lehet kiegyenlíteni.

Technikai infók:

  • A programot megelőző héten fogok kiküldeni a résztvevőknek egy részletes levelet arról, hogy mit érdemes hozni. Elöljáróban talán annyit érdemes megjegyezni: a növénygyűjtéshez a vesszőkosár és / vagy vászonszatyor a legjobb, amúgy meg kényelmes, túrázáshoz alkalmas öltözet szükséges.
  • A csoport létszáma: max. 20 fő
  • A táborhely tömegközlekedéssel nem érhető el, de a vasúttól elhozzuk a résztvevőket.
  • Ha valaki szívesen jönne telekocsival, kérlek ezt jelezzétek nekem az agnes@galagonyaprogram.hu címen. Kérem, hogy a kocsiban lévő hely felajánlásokat is, és az igényeket is írjátok meg, nagyon szívesen segítek összeszervezni.
  • Ha a helyszínnel, szállással, étkezéssel, programokkal kapcsolatban van kérdés keressetek: 

     Berczik Ágnes: agnes@galagonyaprogram.hu

Jelentkezés: