Szeretettel várlak erre a tavaszi hosszú hétvégére Gömörszőlősre!

Az időjárással együttműködve minél több időt fogunk a szabadban tölteni, lesz „kiskecske túra”, amikor megkóstolgatjuk az első, zsenge, zöld leveleket, rügyeket és természetesen szót ejtünk majd a gyógynövényekről is, bár azok begyűjtéséhez még kicsit korán van.

Fogunk viszont hóvirágokat nézni, egy mesébe illően szép „titkos” lelőhelyen. Kirándulunk majd Gömörszőlős környékén, és az Aggteleki-karszton (fakultatív programként lesz időtök bemenni a barlangba is). 

Benti programként fogunk ismét kencéket keverni (új recepteket – is – hozok!) és szappant öntünk gyönyörű, tavaszi virágos formákba. Lehet majd kreatívkodni vele, jó móka lesz! (A készített csodákat természetesen hazavihetik a résztvevők.)

Közben lesz időtök bőven pihenni, kikapcsolódni, beszélgetni, kapcsolatokat építeni, vagy csak egyszerűen bekuckózni és olvasni egy kerti székben, vagy épp a szobátok melegében.  

A tavalyi évben már bebizonyosodott, hogy a három nap / három éjszaka már elég hosszú ahhoz, hogy tényleg pihentető legyen az itt töltött idő, és feltöltődve, élményekkel telve térjetek haza a végén.

Tervezett program:

Március 14. csütörtök:

17.00 Beérkezés

17.30 – 19.00: Ismerkedés egymással és séta a faluban és a környéken

19.00: Vacsora

20.00 Interaktív beszélgetés a természettel való kapcsoaltunkról

Ez a nap az ismerkedésről szól, a hosszú utazás után kinyújtózunk, és lélekben is megérkezünk a helyszínre. Körbejárjuk ezt a gyönyörű kis falut és persze már elkezdjük a növények megfigyelését is.

Március 15. péntek:

8.00: Reggeli

9.00 – 12.30: Túra a Gömörszőlős határában vadnövénykóstolóval, gyűjtögetéssel

13.00: Ebéd

14.00 – 17.00: Pihenő, szabad program

17.00 – 19.00: Szappankészítés, tavaszi, virágos formákba, kreatív gyakorlat. (Mindenki hazaviheti az általa készített dolgokat.)

19.00: Vacsora

20.00 Tábortűz a jurtánál, megemlékezés a nemzeti ünnepről, majd kötetlen beszélgetés

Március 16. szombat:

8.00: Reggeli

9.00 – 13.00: Hóvirágtúra az Aggteleki-karszton (autóval megyünk-jövünk, közte gyalogtúra)

Esős idő esetén: Barlanglátogatás Aggtelken

13.30: Ebéd

14.00 – 17.00: Pihenő, szabad program

17.00 – 19.00: Boszorkánykonyha, natúrkozmetikum készítés, választható receptekkel. (Mindenki hazaviheti az általa készített dolgokat.)

19.30: Vacsora

Március 17. vasárnap:

8.00 Reggeli

9.00 – 13.00 Erdőfürdő séta a Keleméri Mohos-tavaknál

(Az erdőfürdő az ember és a természet kapcsolatán alapuló stresszoldó módszer, melyből szeretnék egy kis ízelítőt adni azoknak, akik nyitottak rá. Olyan stresszkezelő / levezető gyakorlatokat tervezek, melyeket otthon is tudtok később használni. Szokás szerint: pici elmélet – sok gyakorlat és személyes élmény.)

13.30. Programzárás, összegzés

14.00 Ebéd

15.00 Hazautazás

Ki tartja majd a programot?

Berczik Ágnes vagyok, biológus, fitoterapeuta.

Fő hivatásom, hogy segítsek az embereknek visszatalálni a természethez, elmélyíteni a vele való kapcsolatukat. Ehhez a gyógynövényeket, és az erdőfürdő gyakorlatait hívom segítségül. 

Elkötelezett kereső vagyok, folymatosan tanulok. Így mindig újabb kapuk nyílnak meg egy teljesebb, egészségesebb, tudatosabb élet felé. Ebben segítem azokat is, akik rövidebb-hosszabb távon velem tartanak az úton.

Ez a hétvége a gyógynövények megismerésén túl egymás megismeréséről is fog szólni és biztos vagyok benne, hogy mindannyian lélekben is gazdagabban távozunk majd a program végeztével.

Helyszín:

Gömörszőlős egy eldugott kis falu az Aggteleki Nemzeti Park határán. Érintetlen természeti környezete, változatos növény- és állatvilága, dimbes-dombos lankái különösen alkalmassá teszik a kiváló minőségű gyógynövények begyűjtésére. 

A szállást a Kakasvári porták biztosítják (lásd: itt). A Kakasvári vendégház és a Kemencés ház lesz a miénk erre a hétvégére. Elhelyezés kétszemélyes szobákban. Az étkezést az Ökológiai Intézet éttermében fogyasztjuk el. A konyha kiemelkedő minőségű, szívesen és finoman főznek akár speciális igények szerint is.

A csoport létszáma: max.10 fő

Árak:

Teljes ár: 95 000 Ft

GalagonyaProgram gyógynövényismereti képzés és Életmód Klub résztvevői ár: 85 000 Ft 

Speciális étkezési igény esetén a felár: 7 500 Ft.

(A „sima” vegetáriánus menü nem feláras, a többi „mentes” viszont igen.)

Az ár magában foglalja a programokon való részvétel díját, a szállásdíjat három éjszakára és az étkezést a programtervben megadottak szerint.

Jelentkezés: