Jelentkezés:

Ezen a hétvégén a figyelmünk középpontjában a télen gyűjthető gyógynövények, növényi részek lesznek, különös tekintettel a fekete nadálytőre, ami igen szép számban terem Gömörszőlősön.

A gyökerek teljesen más kezelést igényelnek, mint a többi növényi rész, helyes begyűjtésük nagyobb szakértelmet kíván, így indokolt ennek külön programot szervezni. A fekete nadálytő ráadásul mérgező növény, csak külsőleg használható, de ott sem mindegy, hogy hogyan. Ha helyesen járunk el, remek szövetregeneráló, fájdalomcsillapító gyógykenőcsök készíthetők belőle.  

Lesz természetesen gyógynövénytúra, szakmai előadás – beszélgetés, és kencekészítés is. Közben pedig sok idő és lehetőség a beszélgetésre, kapcsolódásra, feltöltődésre, nevetésre, pihenésre.

Mindehhez csodás környezetet nyújt Gömörszőlős, szelíd dombjaival, szinte érintetlen természeti környezetével, kiváló szálláshelyeivel.

Tervezett program:

Péntek:

16 óra: Gyülekező

16.00-19.00 Ismerkedés a helyszínnel és egymással (Faluséta Gömörszőlősön, és bemutatkozás)

19.00 Vacsora

20.00 Beszélgetés a természethez fűződő kapcsolatunkról 

Ez a nap az ismerkedésről szól, a hosszú utazás után kinyújtózunk, és lélekben is megérkezünk a helyszínre. Körbejárjuk ezt a gyönyörű kis falut, kapcsolódunk egymással és a minket körülölelő tájjal. 

Szombat:

8.00 Reggeli

9.00 – 13.00 Gyógynövénytúra (novemberi kiadás: fekete nadálytő, és egyéb gyökerek megkeresése, kiásása)

13.00 Ebéd

14.00-16.00 Délutáni pihenőidő

16.00 – 19.00 “Boszorkánykonyha” a délelőtt gyűjtött növények felhasználásával (házipatikai szerek, natúrkozmetikumok készítése)

19.00 Vacsora

Vasárnap:

8.00 Reggeli

9.00 – 13.00 Kirándulás a határban. Mit tartogat számunkra a természet novemberben?

13.00 Ebéd

14.00 Zárókör és hazautazás

Ki tartja majd a programot?

Berczik Ágnes, biológus, fitoterapeuta.

Fő hivatásom, hogy segítsek az embereknek visszatalálni a természethez, elmélyíteni a vele való kapcsolatukat. Ehhez a gyógynövényeket, és az erdőfürdő gyakorlatait hívom segítségül. 

Elkötelezett kereső vagyok, folymatosan tanulok. Így mindig újabb kapuk nyílnak meg egy teljesebb, egészségesebb, tudatosabb élet felé. Ebben segítem azokat is, akik rövidebb-hosszabb távon velem tartanak az úton.

Ez a hétvége a gyógynövények megismerésén túl egymás megismeréséről is fog szólni és biztos vagyok benne, hogy mindannyian lélekben is gazdagabban távozunk majd a program végeztével.

Helyszín:

Gömörszőlős egy eldugott kis falu az Aggteleki Nemzeti Park határán. Érintetlen természeti környezete, változatos növény- és állatvilága, dimbes-dombos lankái különösen alkalmassá teszik a kiváló minőségű gyógynövények begyűjtésére. 

A szállást és az étkezést az Ökológiai Intézet biztosítja számunkra, két ágyas szobákban. A konyha kiemelkedő minőségű, szívesen és finoman főznek akár speciális igények szerint is.

Árak:

Teljes ár: 80 000 Ft

GalagonyaProgram gyógynövényismereti képzés és életmód klub résztvevői ár: 70 000 Ft

Az ár magában foglalja a programokon való részvétel díját, a szállásdíjat két éjszakára és az étkezést a programtervben megadottak szerint.

Technikai infók:

  • A programot megelőző héten fogunk kiküldeni a résztvevőknek egy részletes levelet arról, hogy mit érdemes hozni. Elöljáróban talán annyit érdemes megjegyezni: a növénygyűjtéshez a vesszőkosár és / vagy vászonszatyor a legjobb, amúgy meg kényelmes, túrázáshoz alkalmas öltözet szükséges.
  • A csoport létszáma: 12-15 fő
  • Speciális étkezési felár (vegán, gluténmentes, laktózmentes, tejmentes stb. étkezési igény esetén): 4500 Ft
  • (A „sima” vegetáriánus étkezés nem feláras.)
  • Ha valaki tömegközlekedéssel érkezik: Putnokig lehet vonattal jönni, és onnan szívesen elhozzuk a résztvevőket autóval (majd vasárnap vissza is visszük őket).
  • Ha valaki szívesen jönne telekocsival, kérlek ezt jelezzétek nekem az agnes@galagonyaprogram.hu címen. Kérem, hogy a kocsiban lévő hely felajánlásokat is, és az igényeket is írjátok meg, nagyon szívesen segítek összeszervezni.
  • Ha a helyszínnel, szállással, étkezéssel kapcsolatban van kérdés keressetek: 

     Berczik Ágnes: agnes@galagonyaprogram.hu

Jelentkezés: