Jelentkezés:

Ezen a hétvégén a figyelmünk középpontjában nem csak a gyógynövények lesznek, hanem az ehető vadnövények is.

Azért tartom mindezt fontosnak, mert a XXI. század embere nagyon eltávolodott a természettől, általában kevéssé ismeri az őt körülvevő állat- és növényfajokat. Még kevésbé azt, hogy melyik „mit tud”, melyik ehető, melyik gyógyító és melyiket kell elkerülni.

Szerencsére évről évre nő azoknak a száma, akik érdeklődéssel és tisztelettel fordulnak a természet felé, igyekeznek megismerni azt. 

Ez azért is nagyon fontos, mert az ember azt tudja szeretni és azzal szemben tud felelősen viselkedni, amit / akit ismer.

Az én hivatásom az, segítsek az embereknek újra összekapcsolódni a természettel és megismerni a gyógynövényekben rejlő csodás lehetőségeket. 

Mivel az utóbbi években ugrásszerűen nő az ehető vadnövényes infók iránti tudásvágy, én is képzem magam ebben az irányban, hiszen a növényismeret adott hozzá és szívem csücske a természetközeli életmód. 

Szívesen megmutatom, megkóstoltatom a résztvevőkkel a túrákon az arra alkalmas növényeket.

A gasztronómia azonban távol áll tőlem,  így a „nyersen le lehet legelni” kategórán nem nagyon jutok túl. 

Ebben lesz most nagyon különleges és egyedi ez a nyári tábor, hogy a vengélátónk maga a „Gaztronómia” facebook oldal gazdája, Gálik Judit, aki bevezeti a csapatot a további titkokba is, mit lehet kezdeni a sok zölddel a konyhában, ha hazavittük és nem kiskecske módjára szeretnénk elfogyasztani…

Higgyétek el, szép, színes és finom lesz… no meg meglepő, és újszerű, és kreatív. És persze nagyon egészséges, tápanyagdús is.

Mi kellhet ennél több? Én már nagyon várom!

Lesz természetesen gyógynövénytúra, szakmai előadás – beszélgetés, és kencekészítés is. Közben pedig sok idő és lehetőség a beszélgetésre, kapcsolódásra, feltöltődésre, nevetésre, pihenésre.

Mindehhez csodás környezetet nyújt a Lengyeltótiban található, erdő mélyén megbújó csodavilág, a Forest Ground (keressetek rá a facebook-on).

Tervezett program:

Péntek:

16 óra: Gyülekező

16.00-19.00 Ismerkedés a helyszínnel és egymással (Rövid séta a környéken esetleg egy kis gyűjtögetéssel-kóstolgatással)

19.00 Vacsora

20.00 A hétvégi program ismertetése, kötetlen beszélgetés. (Jó idő esetén a szabadban,  tábortűz mellett, hideg, vagy esős idő esetén fedett térben.)

Ez a nap az ismerkedésről szól, a hosszú utazás után kinyújtózunk, és lélekben is megérkezünk a helyszínre. Körbejárjuk ezt a gyönyörű birtokot, kapcsolódunk egymással és a minket körülölelő tájjal. 

Szombat:

8.00 Reggeli

9.00 – 13.00 Gyógynövénytúra ( a növények ismertetése és gyűjtése)

13.00 Ebéd

14.00-16.00 Délutáni pihenőidő (El lehet menni pl. úszni egyet a Balatonban…)

16.00 – 19.00 “Boszorkánykonyha” a délelőtt gyűjtött növények felhasználásával (házipatikai szerek, natúrkozmetikumok készítése)

19.00 Vacsora

20.00 Igény  szerint tábortűz, beszélgetés, szabad program.

Vasárnap:

8.00 Reggeli

9.00 – 13.00 Alapanyag gyűjtő túra, majd Gaztronómiai élményprogram Judittal.

13.00 Ebéd

14.00 Zárókör és hazautazás

Ki tartja majd a programot?

Berczik Ágnes, biológus, fitoterapeuta.

Fő hivatásom, hogy segítsek az embereknek visszatalálni a természethez, elmélyíteni a vele való kapcsolatukat. Ehhez a gyógynövényeket, és az erdőfürdő gyakorlatait hívom segítségül. 

Elkötelezett kereső vagyok, folymatosan tanulok. Így mindig újabb kapuk nyílnak meg egy teljesebb, egészségesebb, tudatosabb élet felé. Ebben segítem azokat is, akik rövidebb-hosszabb távon velem tartanak az úton.

Ez a hétvége a gyógynövények megismerésén túl egymás megismeréséről is fog szólni és biztos vagyok benne, hogy mindannyian lélekben is gazdagabban távozunk majd a program végeztével.

Gálik Judit, gaztronómus

Amikor beköltöztünk erdei házikónkba, lelkesen fogtam bele a kertészkedésbe, ám hamar jött a kijózanító felismerés, hogy a túlburjánzó, mindenféle vadzöldek mellett labdába sem rúgnak a kultúrnövények és magok. Eleve itt éltek már előttünk is, sokkal erőteljesebbek, gyorsabban fejlődnek, gondozás nélkül is nőnek, mint ‘a gaz’…
Lassan, évszakról-évszakra megismertem a bennünket körülvevő, ehető vadnövényeket, kísérletezek velük a konyhámban, miközben csodás barátokra leltem a profi vadnövény szakértők között is, akikhez mindig fordulhatok tanácsért.

🌳💚Ha érdekel, milyen az ehető erdő, tartsatok velem, vaduljunk együtt!

Helyszín:

A Forest Ground egy eldugott, mesebeli birtok a Balatontól mindössze 15 percnyi autózásra, Lengyeltótiban.

Vendéglátónk, Gálik Judit itt él a családjával, így ezen a hétvégén hozzájuk megyünk vendégségbe. Ez nem egy vendégház, hanem egy családi ház, ahol szeretettel fogadnak vendégeket.

Szállásként rendelkezésre áll egy apartman: 3 db két ágyas tetőtéri szoba közös fürdőszobával. JELENLEG BETELT, NEM FOGLALHATÓ.

Ezen kívül lehet sátrazni is a területen, ehhez sok hely, és kiépített infrastruktúra áll rendelkezésre.

Mivel a szobák száma igen korlátozott, a tábor látogatható lesz szállás nélkül is, csak az étkezéseket és a programokat igénybe véve.

(Ebben az esetben a résztvevő magának gondoskodik szállásról és megoldja a táborba való bejárást.)

Szálláslehetőségek a környéken:

Servus Hotel

http://servushotel.eu/

https://www.facebook.com/servushotel

Itt 10% kedvezménnyel tudtok megszállni, ha hivatkoztok rá, hogy a Forest Groundra jöttök programra.

Kira Panzió

https://kirapanzio.hu

https://www.facebook.com/kirapanzio

Fácánosi Házikó

https://www.facebook.com/SzentAntalLevendulas

Nanica Vendégház

https://nanicavendeghaz.hu

https://www.facebook.com/profile.php?id=100068108499319

Árak:

Alap tábordíj (programok + étkezés a fentiek szerint péntek vacsorától vasárnap ebédig):

63 000 Ft teljes ár.

53 000 Ft  aktív GalagonyaProgram tagoknak.

Szállás a táborhelyen apartmanban 2 éjszakára: 8000 Ft.

Sátrazni díjmentesen lehet, de kérem jelezze, aki szeretne élni a lehetőséggel. 

A csoport max létszáma: 15 fő.

A helyedet 25 000 Ft előleg befizetésével tudod biztosítani melyhez a jelentkezésedet követően díjbekérőt küldök.

(Lemondás esetén az előleget nem áll módomban visszautalni, de a részvétel átruházható másra.)

A részvételi díj fennmaradó részét igény szerint a tábor előtti héten átutalással, vagy a helyszínen készpénzben lehet kiegyenlíteni.

Technikai infók:

  • A programot megelőző héten fogok kiküldeni a résztvevőknek egy részletes levelet arról, hogy mit érdemes hozni. Elöljáróban talán annyit érdemes megjegyezni: a növénygyűjtéshez a vesszőkosár és / vagy vászonszatyor a legjobb, amúgy meg kényelmes, túrázáshoz alkalmas öltözet szükséges.
  • A csoport létszáma: max. 15 fő
  • Speciális étkezési felár (vegán, gluténmentes, laktózmentes, tejmentes stb. étkezési igény esetén): 4500 Ft
  • (A „sima” vegetáriánus étkezés nem feláras.)
  • A táborhely tömegközlekedéssel (vonattal) is megközelíthető.
  • Ha valaki szívesen jönne telekocsival, kérlek ezt jelezzétek nekem az agnes@galagonyaprogram.hu címen. Kérem, hogy a kocsiban lévő hely felajánlásokat is, és az igényeket is írjátok meg, nagyon szívesen segítek összeszervezni.
  • Ha a helyszínnel, szállással, étkezéssel, programokkal kapcsolatban van kérdés keressetek: 

     Berczik Ágnes: agnes@galagonyaprogram.hu

Jelentkezés: