A június az egyik legjobb hónap amikor begyűjthetjük a gyógynövényeket és készíthetünk is belőlük ezt-azt. A gyógynövényes készítményeknek vannak otthon is könnyen előállítható fajtái, és van, amihez profi gyógyszerészeti háttér szükséges.

Ezen a hétvégén olyan eljárásokat mutatok be nektek, amik otthon is biztonsággal kivitelezhetőek: készítünk majd tinktúrát, macerátumot és teakeverékeket. Mesélek majd róla, hogy hogyan érdemes teakeverékeket összeállítani, illetve el is készítünk néhány jól bevált receptet.

Megismerjük az aktuálisan elérhető ehető növényeket és gyönyörű tájakon kirándulunk gyógynövénygyűjtés közben.

A programok között lesz idő pihenésre, feltöltődésre, vagy a falu és a környék értékeinek megismerésére is.

Tervezett program:

Péntek:

17.00 Beérkezés

17.30 – 19.00: Ismerkedés egymással és séta a faluban és a környéken („kiskecske” túra, vadnövény kóstolóval)

19.00: Vacsora, kerti és vadon termő zöldek kóstolásával 

20.00 Interaktív beszélgetés az egészséges életmódról (irányvonalak, tippek, paktikák, személyes tapasztalatok)

Ez a nap az ismerkedésről szól, a hosszú utazás után kinyújtózunk, és lélekben is megérkezünk a helyszínre. Körbejárjuk ezt a gyönyörű kis falut és persze már elkezdjük a növények megfigyelését is.

Szombat:

8.00: Reggeli

9.00 – 12.00: Gyógynövénytúra

12.00 – 13.00: A gyűjtött növények elrendezése a szárítókereteken

13.00: Ebéd

14.00 – 17.00: Pihenő, szabad program

17.00 – 19.00: A gyűjtött gyógynövények feldolgozása: Naturkozmetikum (tinktúra, macerátum és kenőcs) készítés. Elmélet és gyakorlat. Mindenki hazaviheti az általa készített dolgokat.

19.30: Vacsora

Vasárnap:

8.00 Reggeli

9.00-10.00 Naturkozmetikum készítés II.

10.00 – 13.00 Erdőfürdő séta 

(Az erdőfürdő az ember és a természet kapcsolatán alapuló stresszoldó módszer, melyből szeretnék egy kis ízelítőt adni azoknak, akik nyitottak rá. Olyan stresszkezelő / levezető gyakorlatokat tervezek, melyeket otthon is tudtok később használni. Sokás szerint: pici elmélet – sok gyakorlat és személyes élmény.)

14.00 Ebéd

15.00 Hazautazás

Ki tartja majd a programot?

Berczik Ágnes vagyok, biológus, fitoterapeuta.

Fő hivatásom, hogy segítsek az embereknek visszatalálni a természethez, elmélyíteni a vele való kapcsolatukat. Ehhez a gyógynövényeket, és az erdőfürdő gyakorlatait hívom segítségül. 

Elkötelezett kereső vagyok, folymatosan tanulok. Így mindig újabb kapuk nyílnak meg egy teljesebb, egészségesebb, tudatosabb élet felé. Ebben segítem azokat is, akik rövidebb-hosszabb távon velem tartanak az úton.

Ez a hétvége a gyógynövények megismerésén túl egymás megismeréséről is fog szólni és biztos vagyok benne, hogy mindannyian lélekben is gazdagabban távozunk majd a program végeztével.

Helyszín:

Gömörszőlős egy eldugott kis falu az Aggteleki Nemzeti Park határán. Érintetlen természeti környezete, változatos növény- és állatvilága, dimbes-dombos lankái különösen alkalmassá teszik a kiváló minőségű gyógynövények begyűjtésére. 

A szállást és az étkezést az Ökológiai Intézet biztosítja számunkra, két ágyas szobákban. A konyha kiemelkedő minőségű, szívesen és finoman főznek akár speciális igények szerint is.

Árak:

Teljes ár: 65 000 Ft

GalagonyaProgram gyógynövényismereti képzés résztvevői ár: 50 000 Ft

Családos kedvezmény: gyerekek 15 éves korig: 50%-os kedvezménnyel jöhetnek. (Ha egészen kicsi gyerekkel szeretne jönni valaki, kérem kérjen külön ajánlatot.) 

Az ár magában foglalja a programokon való részvétel díját, a szállásdíjat két éjszakára és az étkezést a programtervben megadottak szerint.

Jelentkezés: