Jelentkezés:

Ezen a hétvégén a figyelmünk középpontjában nem csak a gyógynövények lesznek, hanem tágabb értelemben a természettel való kapcsolat, és ennek a gyógyító ereje.

Azért tartom mindezt fontosnak, mert elmúlik a nyár, a meleg, a napsütés, és jön az őszi szürke, esős időszak, a korai sötétedés, a suli és a hideg. Ebben az időszakban hajlamosabbak vagyunk mi is elszürkülni, „depis” hangulatba kerülni, még ha amúgy nincs is különösebb okunk rá.

Ennek a megelőzésére és kezelésére szerencsére számos természetes módszer létezik, és tulajdonképpen elég egy kis odafigyelés, hogy sokkal könnyebben viseljük a téli időszakot. Ebben szeretnék Nektek segíteni ezen a hétvégén.

Lesz természetesen gyógynövénytúra, szakmai előadás – beszélgetés, és kencekészítés is. Közben pedig sok idő és lehetőség a beszélgetésre, kapcsolódásra, feltöltődésre, nevetésre, pihenésre.

Mindehhez csodás környezetet nyújt Gömörszőlős, szelíd dombjaival, szinte érintetlen természeti környezetével, kiváló szálláshelyeivel.

Tervezett program:

Péntek:

16 óra: Gyülekező

16.00-19.00 Ismerkedés a helyszínnel és egymással (Faluséta Gömörszőlősön, és bemutatkozás)

19.00 Vacsora

20.00 Beszélgetés a természethez fűződő kapcsolatunkról a  tudományos tényektől a személyes megtapasztalásig. (Jó idő esetén a szabadban,  tábortűz mellett, hideg, vagy esős idő esetén fedett térben.)

Ez a nap az ismerkedésről szól, a hosszú utazás után kinyújtózunk, és lélekben is megérkezünk a helyszínre. Körbejárjuk ezt a gyönyörű kis falut, kapcsolódunk egymással és a minket körülölelő tájjal. 

Szombat:

8.00 Reggeli

9.00 – 13.00 Gyógynövénytúra ( a növények ismertetése és gyűjtése)

13.00 Ebéd

14.00-16.00 Délutáni pihenőidő

16.00 – 19.00 “Boszorkánykonyha” a délelőtt gyűjtött növények felhasználásával (házipatikai szerek, natúrkozmetikumok készítése)

19.00 Vacsora

20.00 Fakultatív program tábortűzzel, dobok hangjával

Vasárnap:

8.00 Reggeli

9.00 – 13.00 Erdőfürdő séta, ahol az érzékeinket megfürösztjük az erdő atmoszférájában… új nézőpontokat keresünk és találunk, és olyan módon figyelünk egyszerre kifelé és belfelé, ahogy talán még sosem tettük korábban

13.00 Ebéd

14.00 Zárókör és hazautazás

Ki tartja majd a programot?

Berczik Ágnes, biológus, fitoterapeuta.

Fő hivatásom, hogy segítsek az embereknek visszatalálni a természethez, elmélyíteni a vele való kapcsolatukat. Ehhez a gyógynövényeket, és az erdőfürdő gyakorlatait hívom segítségül. 

Elkötelezett kereső vagyok, folymatosan tanulok. Így mindig újabb kapuk nyílnak meg egy teljesebb, egészségesebb, tudatosabb élet felé. Ebben segítem azokat is, akik rövidebb-hosszabb távon velem tartanak az úton.

Ez a hétvége a gyógynövények megismerésén túl egymás megismeréséről is fog szólni és biztos vagyok benne, hogy mindannyian lélekben is gazdagabban távozunk majd a program végeztével.

Helyszín:

Gömörszőlős egy eldugott kis falu az Aggteleki Nemzeti Park határán. Érintetlen természeti környezete, változatos növény- és állatvilága, dimbes-dombos lankái különösen alkalmassá teszik a kiváló minőségű gyógynövények begyűjtésére. 

A szállást és az étkezést az Ökológiai Intézet biztosítja számunkra, két ágyas szobákban. A konyha kiemelkedő minőségű, szívesen és finoman főznek akár speciális igények szerint is.

Árak:

Teljes ár: 75 000 Ft

GalagonyaProgram gyógynövényismereti képzés és életmód klub résztvevői ár: 65 000 Ft

Az ár magában foglalja a programokon való részvétel díját, a szállásdíjat két éjszakára és az étkezést a programtervben megadottak szerint

Technikai infók:

  • A programot megelőző héten fogunk kiküldeni a résztvevőknek egy részletes levelet arról, hogy mit érdemes hozni. Elöljáróban talán annyit érdemes megjegyezni: a növénygyűjtéshez a vesszőkosár és / vagy vászonszatyor a legjobb, amúgy meg kényelmes, túrázáshoz alkalmas öltözet szükséges.
  • A csoport létszáma: 8-10 fő
  • Speciális étkezési felár (vegán, gluténmentes, laktózmentes, tejmentes stb. étkezési igény esetén): 4800 Ft
  • (A „sima” vegetáriánus étkezés nem feláras.)
  • Ha valaki tömegközlekedéssel érkezik: Putnokig lehet vonattal jönni, és onnan szívesen elhozzuk a résztvevőket autóval (majd vasárnap vissza is visszük őket).
  • Ha valaki szívesen jönne telekocsival, kérlek ezt jelezzétek nekem az agnes@galagonyaprogram.hu címen. Kérem, hogy a kocsiban lévő hely felajánlásokat is, és az igényeket is írjátok meg, nagyon szívesen segítek összeszervezni.
  • Ha a helyszínnel, szállással, étkezéssel kapcsolatban van kérdés keressetek: 

     Berczik Ágnes: agnes@galagonyaprogram.hu

Jelentkezés: