Berczik Ágnes

Természetszerető családba születtem, volt szerencsém gyermekkorom nagy részét gyönyörű környezetben, a vidéket járva eltölteni. Innen egyenes út vezetett a biológus szakmáig, ahol a gyógynövényekre szakosodtam. Bio-logosz, azaz az élet tudománya, amit tanultam, azonban rájöttem, hogy én valóban mindezt nem tudományosan vizsgálni szeretném, hanem megélni, szervesen eggyé válni a természettel.

Ezt az érzést leginkább a lovakkal való kapcsolat, és a tereplovaglások adták meg. Hosszú időn át foglalkoztam lovasoktatással, lovastúrák vezetésével. Munkám során sok emberrel találkoztam és beszélgettem. Azt vettem észre, hogy a mai emberek életéből sokszor teljesen hiányzik a természettel való élő kapcsolat. Sokan vágynak rá, hogy megismerjék az őket körülvevő természetes környezetet, de ehhez segítségre, szakmai vezetésre van szükségük. A legtöbb emberben él a vágy a természetes gyógymódok, egyszerű egészségmegőrzési módszerek megismerésére és úgy éreztem, hogy én ezen keresztül tudnám legjobban segíteni őket a természettel való kapcsolat megtalálásában, elmélyítésében. Így lettem természetgyógyász, fitoterapeuta (gyógynövény-terapeuta).

Legkedvesebb elfoglaltságom a gyógynövényismereti- és gyűjtőtúrák szervezése, vezetése. Ez egy összetett program, ahol tiszta levegőn, természetes környezetben sétálunk, kirándulunk egy jót. A mozgás már önmagában is stresszoldó hatású, segít a jelenre figyelni, a szép környezet megnyugtat, kiegyensúlyoz. A séta során meg-megállunk egy érdekes növény, vagy egyéb természeti „csoda” mellett, mellyel találkozunk. Bemutatom az utunkba kerülő gyógynövényeket, megbeszéljük melyik mire való. Nem csak átrobogunk erdőn-mezőn, hanem észlelünk, látunk ismerkedünk is a környezettel. A séta során van alkalom beszélgetni a résztvevőkkel, válaszolni a kérdésekre, együtt megkeresni a számukra legalkalmasabb gyógyfüveket.

GYÓGYNÖVÉNY TÚRÁK

Túráimon segítek megtalálni és begyűjteni a számodra leghasznosabb gyógyfüveket

ERDŐFÜRDŐ

Japán eredetű stresszoldó módszer, mely egy kellemes séta során végzett gyakorlatokon kersztül segít ellazulni.

ÉLETMÓD TÁBOROK

Táborainkban változatos programokkal segítjük a természettel való kapcsolódást.